Akcija Božiček za en dan je popolnoma neprofiten projekt, izpeljan v celoti s strani prostovoljcev. Za projektom stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu projekt vodi in v njem sodeluje na vseh nivojih.

Božiček za en dan je gibanje, ki s pravo mešanico ustvarjalnosti in humanosti ljudem nudi priložnost razdajanja. S kreativnostjo zapakirana škatla polna ljubezni in dobrote, malim nadobudnežem pričara nasmeh na obraz. Majhna škatla za VELIK nasmeh!

Akcija je nastala na pobudo in pod vodstvom Savine Goličnik, ko je na humanitarni odpravi v Južnoafriški republiki odkrila projekt Santa’s Shoebox in ga ob vrnitvi v domovino leta 2012 prvič izvedla kar iz dnevne sobe in prtljažnika osebnega avtomobila. Samo s pomočjo prijateljev nam je tako že prvo leto uspeli obdariti 225 otrok. Akcija je iz leta v leto rasla, že takoj naslednje leto smo s pomočjo vas, Božičkov, uspeli obdariti več kot 3.700 otrok, število Božičkov in obdarovanih pa še vsako leto narašča. V letu 2016 smo akcijo razširili še na socialno šibkejše starostnike, akcija pa je bila precej odmevna tudi na socialnih omrežjih in v medijih. V lanskem letu smo tako obdarili že več kot 13.000 otrok in starostnikov. V vseh letih skupaj smo podarili že več kot 90.000 vaših skrbno pripravljenih daril.

Naša največja nagrada so vsekakor nasmejana lica in razigrana otroška srca, a včasih je vseeno lepo prejeti tudi kakšno dodatno potrditev za ves vloženi trud in delo. Božiček za en dan je projekt vseh dobrosrčnih ljudi, zato to priznanje pripada vsem, ki ste v vseh teh letih kakorkoli pripomogli k uspešnosti projekta.


Pozitivni odzivi iz vseh strani. Naj jih tukaj navedemo le nekaj:

  • Čestitam za iniciativo!
  • Vav :)… sem navdušena nad vašo idejo. Tudi hčerki se že veselita, da bosta ustvarilii svojo škatlo.
  • Kako lepa pobuda!
  • Ful dobra ideja (:! Bravo
  • Nad tole akcijo sem več kot navdušena, tako da smo se s prijateljicami odločile, da namesto vsakdanjega druženja organiziramo ‘Božiček za en dan’ ustvarjalno delavnico
  • Najlepša hvala za super idejo in dano možnost nekomu polepšati božič!
  • Projekt se mi zdi nadvse simpatičen. Že cel dan me spravlja v dobro voljo, da bom lahko osrečila dva otroka

Ogled vseh izjav & mnenj