Kontakt…

Za vse informacije, graje, pohvale in morebitne predloge smo vam na voljo na:

E-mail: [email protected]

Božiček za en dan iz leta v leto presega naša pričakovanja, zato je pred dvema letoma Božiček našel svoje domovanje v Zavodu 364 – “en” dan na leto smo Božički, vse preostale dni pa se trudimo, da taki projekti ne bi bili potrebni.

Zavod 364 – zavod za nevsakdanje preživljanje prostega časa
Saveljska cest 62, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 48424285
Matična številka: 6956254000
TRR: SI56 6100 0001 2081 115

 

 

 

 

 

 

283 thoughts on “Kontakt…

 1. Pozdravljeni,
  ne morem Vam povedati kako zelo sem navdušena nad Vašim projektom! Zanima me, če mogoče še vedno poteka zbiranje otrok. Razširite svojo mrežo še malo na Vipavski konec. Tudi tukaj je veliko malih zakladov, ki potrebujejo našo pomoč.
  Lepo, da je še vedno toliko toplih, dobrih ljudi! 🙂

  • Hvala za vašo podporo in spodbudno besedo. Z vsakim pozitivnim komentarjem dobimo nov zagon, saj vemo, da smo na pravi poti.

   Čez 2h bomo posodobili seznam na katerem bo kar nekaj novih nadobudnežev. Z vašega konca pa še čakamo spiske:) Bodo v kratkem.

  • Tudi jaz sem se registrirala, pa ne najdem nikogar. Je še mogoče sodelovati? Želela bi pomagati!

  • Spoštovani,
   najlepša hvala za vašo prizadevnost. Ob prihajajočem božiču bom moji dve mali nečakinji obdarila z možnostjo, da postaneta božički za en dan (in se torej odpovesta dariloma, ki bi ju sicer prejeli od svoje tete). Darila bosta sami izbrali in sami okrasili škatle. Pregledala sem trenutni seznam otrok. Lepo prosim za možnost, da podarimo ti dve darili tudi manjšim otrokom (po možnosti dvem punčkam), ki bi darila prejeli za letošnji božič. Nikakor nočem razlikovati ali izražati nepotrebnih in neprimernih preferenc, ampak samo zato bi bilo fajn, da bo njuno veselje še večje s tem, ko se bosta bolj poistovetili s prejemnicami – vrstnicami. Tudi lažje in z večjim veseljem bi izbrali darila (lažje kot pa za 18-letnega fanta). Vem, da razumete. Če prav razumem, boste še dodali otroke na trenutni seznam? Tudi iz drugih držav? Prakso bomo z vami nadaljevali tudi naslednje leto, zato vso srečo. Hvala še enkrat, J.

  • Seznam bomo še dopolnjevali…po vsej verjetnosti 1. decembra:)

  • mene pa samo nekaj zanima ali ni fant (28)let že malo prestar za božička ….
   drugače pa superrr je to tudi mi smo božički letos…

 2. Pozdravljeni,
  vesela sem, da obstaja takšna možnost pomoči, v kateri enostavno lahko sodeluje čisto vsak ter na koncu uresniči vsaj eno majhno željo enemo majhnemu sončku…
  Če je možno, tudi na Koroškem obstaje veliko – preveliko, otrok, ki na našo žalost nimajo marsičesa, kar bi si zaslužili. Pomagajmo tudi njim, prosim..

  • Prekrasna ideja.Žal brskam po seznamu, pa so že vsi otroci oddani.

  • Že od vsega začetka se trudimo vključiti vse regije. Seveda si niti v najbolj divjih sanjah nismo predstavljali, da bo projekt tako dobro sprejet. Kar hitro smo se morali prilagoditi nastali situaciji in v kratkem bomo na seznam dodali še mnogo, mnogo več otrok. Božički boste imeli polne roke dela:)

  • Jest bi tud rada obdarila kakega otročka… 🙁 Škoda res, ker otrok ni več.

  • sem poklicala Savino, ker sem imela isto težavo. Ravno tako lahko odpremimo škatlo, nanjo pa napišemo približno starost otroka, kateremo namenimo darilo.

  • Pozdravljeni,

   kdaj boste objavili še dodatni seznam? Verjamem, da je otrok še več…drugače pa Bosna, Kosovo,…

   Lp

  • Pozdravljeni! Kakšen dodaten seznam? Trenutno je na seznamu 4936 otrok in od tega jih še 2991 nima Božička. Prvo leto smo obdarili 250 otrok, lani 3761 in letos bomo okoli 5000. Pridobiti zaupanje ustanov in s tem tudi sezname otrok ni mačji kašelj, da sploh ne govorimo o logističnem zalogaju pregledovanja, sortiranja in razvoza. In na koncu naj še poudarim, da za tem projektom stoji le peščica ljudi…

   Lp,

   Savina

 3. Evo, tudi jaz sem videla tole in sem se zacela ze veseliti, da bi napolnila skatlo… Pa ne najdem nobenega otroka. Kaj ce bi se kaksnim vrtcem, solam poslali obvestilo o tem? Verjamem, da je otrok, ki bi se skatle razveselili, se ogromno, nas, ki pa bi skatle napolnili, pa tudi.. 😉

  • Delamo na tem:) Spiske bomo vsake toliko posodobili. Odvisni smo pač od ustanov/organizacij, ki nam podatke posredujejo. Letos bomo presegli vse meje:) Vse ob svojem času…

  • Trenutno smo na vezi z vsemogočimi organizacijami. Bomo počakali na odziv. V primeru, da bomo uvideli, da imamo možnost osrečiti še nekaj otrok, bomo vsekakor kontaktirali tudi omenjene strani. Hvala!

 4. V Sloveniji je en ceu kup otrok, sem prepričana da jih ni samo 300 kot jih imate na seznamu. Morda bi kontakte našli na rdečem križu ali karitasu? Verjetno vedo za družine, ki svojim otrokom ne morejo privoščit daril? Ne vem, na glas razmišljam. 🙂

 5. Živjo,

  Zelooooo super ideja! O tem, da lahko igraš Božička za 1 dan sem povedala svoji 6-letni hčerki, ki je takoj začela pisati spisek, kaj bi lahko otročku podarili. Malo sem bila v dilemi ali ji povedati za akcijo ali ne, ker še vedno verjame v Božička, ampak sem bila tako navdušena nad vašo idejo, da nisem mogla biti tiho;) Tako bova zdaj Božičkinji skupaj.
  Bravo še enkrat za idejo!!! In izvedbo! Zaradi takšnih kot ste vi je svet lepši!

  • Veliko ustvarjalnega navdiha vam želimo:) Neizmerno veseli smo, ko vidimo, da se naš projekt ne bo dotaknil samo obdarovancev ampak tudi božičkov:)

 6. Super projekt, toda tako kot nekaj “Bozickov” pred mano, sem ostala brez obdarovanca. Za projekt sem izvedela danes in sem se takoj prijavila. Prepricana sem, da je se veliko otrok, ki bi bili veseli malih pozornosti.

  • Smo majhen projekt, ki je letos presegel vsa pričakovanja in meje. Trudimo se po svojih najboljši močeh vključiti čim več otrok in regij. Kjer je volja je tudi pot:)

  • Mislim, da je tukaj klicaj povsem odveč…

  • Jaz sem že pripravila škatle, potem sem se pa registrirala in ugotovila, da ni več otrok na seznamu 🙁

 7. Po kakšnem ključu zbirate otroke? Čudi me, da jih ni skoraj nič iz štajerskega konca.

  Sicer pa super akcija. Komaj čakam, da razširite seznam, da si lahko ozberem svojega otročka za obdaritev.

 8. Komaj čakam na nov seznam 🙂 Tudi pri nas bomo s skupnim sodelovanjem naredili paketek ali več. Upam, da vam uspe razširiti seznam… in da čimveč otročkom pomagamo risati nasmehe na obraz. Sicer pa… pokukajmo po svoji okolici in morda poznamo tudi sami kakšnega otročka, ki bi bil presrečen ob prejemu Božičkovega paketa presnečenja 😉

 9. Hej!
  Jaz pa sem si danes izbrala kar dva,,,pa še vedno čakam na potrditev…. komaj čakam! Pol pa z največjim užitkom v gručo ljudi po mala presenečenja za naše sončke!

  • na email prejmete potrditev 🙂

 10. Super projekt, ki ga z veseljem podpiramo tudi v naši družini 🙂 če boste dodali še kakšnega otročka do 1 leta, pa bomo hitro pripravili še škatlo ali dve. Pozdrav celotni ekipi 🙂

 11. Pozdravljeni,
  zanima me, ali lahko v primeru, da je otrok starejši in so igrače že malo neprimerne, te nadomestimo s kakšno šolsko potrebščino oz cim podobnim?
  Hvala in lep pozdrav!

 12. Zjutraj, ko sem se vozila v službo, po radiu slišala za tale projekt. Izjemno navdušena se takoj prijavila. Izredno sem vesela, da obstaja toliko dobrih ljudi, pripravljenih pomagati. Tudi sama bi želela podariti in razveseliti kakšnega otroka. Prosim razširite seznam.

 13. Poznam nas še veliko, ki bi z veseljem podarili svojo škatlo, in mislim, da je prav tako še veiko otrok, ki bi je bili nadvse veseli! Dajte res poskusit razširit seznam! Kakšni so pogoji za to? Lahko se tudi sama pozanimam pri prijateljici, ki je šolska pedagoginja in pozna kar nekaj primerov revnejših družin … Kako je potek pri dodajanju na seznam? In res super projekt, ni kaj!

 14. Živjo,
  tudi jaz čakam na nov seznam, ravno tako moji prijatelji. Včeraj smo se prijavili, danes pa vidim, da so že vsi našli svojega božička. Kdaj lahko pričakujemo up-date seznam novih otrok?

 15. Res enkraten projekt!!! Vesela sem, da sta na tak način lahko tudi moja 4 in 6 let stara otroka Božička nekomu, ki ima trenutno manj sreče. Z veseljem nakupujeta in si razbijata glavo s tem, kako okrasiti škatlo :). Hvala vsem organizatorjem za ves trud. Vsem nam Božičkom ste polepšali predpraznične dni, med prazniki pa bo letos še lepše, saj bomo imeli v mislih tudi našega nadebudneža in upali, da so mu bila darilca všeč.

 16. Pozdravljeni! Ali mi lahko prosim poveste, kako priti na drug seznam, oz kako do otrok, ki imajo št nad 999.? Nikakor ga ne najdem, ali pa ne znam do njega. Hkrati pa bi vam čestitala za super projekt in veliko uspeha če naprej 🙂

  • Trenutno imajo že vsi otroci svojega božička.
   Ko smo presegli 1000ko smo popolnoma zmedli sistem:) Številke so se malce pomešale…. Seznam bomo zopet posodabljali v pon/tor, ko pridobimo informacije. Še veliko nasmehov bomo narisali:)

 17. P.S.: Povežite se z botrstvom Vala 202, tam je veliko žalostnih zgodb, že če va vse otroke za nazaj sporočijo, bo teh ogromnooooo. A se da nastavit, da so otroci brez božička na vrhu seznama ali pa na koncu? Da ne bom spet vse strani obrnila pa ne bom spet nobenega našla 🙁

 18. smo pregledali seznam in nikjer nobene 0 – kar je seveda super…bomo še čekirali in če bo še več otrok, se takoj vpišemo…super akcija in veliko veliko objemov
  R

 19. Zdravo,

  Ko sem se prijavila sem izbrala zbirno mesto Ljubljana, ker še ni bilo določeno, sedaj pa vidim da imate točno določene ure in dneve kar pa meni ne bo zneslo, imam majhnega dojenčka in tudi nisem ravno blizu. Je možno prestavit na Kranj?

  LP

  Tina Kemperle

 20. Tudi jaz nestrpno še čakam, da bi bila božiček. Sem ugotovila, da ste prej objavili seznam novih otrok (in ne danes po 15 uri). Zanima me, ali boste dodali še kaj otrok in kdaj – res si želim obdarovati, imam že pripravljeno…. Hvala.
  Drugače pa res vse pohvale za tako dober projekt in dobro voljo z vaše kot z naše strani. Super!

  • Juhuuhuuu! Uspelo mi je. Kakšno zadovoljstvo.
   Prav veselim se, da bomo skupaj s hčerkama krasile škatli, kupile primerna darila za izbrani najstnici, pakiranja, pisanja,….
   Vsem skupaj srečne in vesele praznike. Še najbolj pa našim, za en dan “posvojenim” otrokom.
   Hvala za vse, drugo leto se spet odzovemo na to akcijo.

 21. Pozdravljeni, torej danes ni možno izbrati otroka? Ker sem na tej strani precej zmedena, oz. se ne znajdem . . . kliknila sem na enega in je pisalo, da ta otrok že ima božička, torej ima vsak otrok lahko samo enega božička? Hvala za pojasnitev . . . LP, Ines

 22. Super projekt, res vse pohvale! Ali boste objavili še kakšen seznam otrok, ker vsakič ko jih objavite, sem malo prepozna in imajo vsi že svojega Božička. Nestrpno čakam da se kakšna ”0” pojavi, da lahko razveselimo še več otrok.

 23. Čudovita akcija! Vse pohvale! Imam pa eno pripombo oz. nasvet. Poleg starosti otroka bi bil dobrodošel podatek o velikosti in teži otroka. 10-letnemu fantku bo npr. spodnje perilo za 10 let lahko čisto premajhno. Imam vnuke in vem, da starost pri kupovanju oblačil ni bistven podatek. Lahko si predstavljate razočaranje otroka, ki bo prejel darilo, ki mu ne bo prav.

 24. Pozdravljeni.

  Zanima nas kako lahko izberemo otroka ko pa imajo vsi že božička 🙁 sem pa zasledila tudi da bo nekaj paketov odšlo v BIH- Teslič je kar 5 otrok in ker so moje korenine od tam bi želeli pomagati enemu od teh otrok…kako je to možno???

 25. Super bi bilo, če bi napisali kdaj in ob kateri uri bo ponovno seznam, ker že tri dni spremljam kdaj bo kateri otrok brez božička in vedno zamudim. Res si želim obdariti otroka.:-)

 26. Super ideja … sicer tudi sama čakam, na otroka, ki mu lahko nekaj podarim, ampak je lepo videt, da je toliko ljudi, ki želijo obdariti vse te otroke 🙂

  • Žal ne ger, smo odvisni od zastonj prgramske opreme, ki te opcije ne dopušča…smo pa iz nje iztisnili maximum:)

 27. Pozdravljeni, prijavila sem se v okviru osnovne šole, kjer bi radi obdarili več otrokov, je to možno? Se mora vsaka učiteljica posebej registrirati? Se ena večkrat??? HVALA

  • Število otrok iz določene regije je odvisno od odzivnosti ustreznih ustanov, organizacij, ki nam podatke posredujejo. Spiski še prihajajo, tako da se lahko ta številka še spremeni:)

  • Seznam otrok posodabljamo sproti… še se bo podaljšal.

  • Seznam smo ravnokar posodobili… Ponovno ga bomo ažurirali jutri, točne ure pa ne objavljamo več, ker se nam potem zaradi naval sesuje stran:) Hvala za razumevanje…

 28. Brez božička so številke:
  *1771. Egzon, fant, 16 let
  *1762. Haris, fant, 15 let
  *1750. Tilen, fant, 17 let
  *1736. Tilen, fant, 17 let
  *1733. Matej, fant, 16 let
  *1731. Betuia, fant, 18 let

 29. Za zdaj samo še ti iščejo božička:

  *1750. Tilen, fant, 17 let
  *1736. Tilen, fant, 17 let
  *1733. Matej, fant, 16 let
  *1731. Betuia, fant, 18 let
  *1719. Roman, fant, 15 let

 30. Mislim, da bi bilo super, če bi se dalo tako naredit “filter” kateri otroci še nimajo božička. Ker teh strani je kar dosti za pregledat in škoda, da bi se katerega nadobudneža slučajno spregledalo 🙂

  • To temo smo že večkrat obdelali, predvsem na FB. Tega žal ne moremo storiti, ker smo odvisni od zastonj programske opreme, ki te opcije ne dopušča… Brez skrbi, da bomo pregleali in preverili celoten spisek in poskrbeli, da bodo vsi nadobudneži dobili svojega Božička.

  • Radi bi osrečili tako otroke kakor tudi božičke:) Se trudimo in spisek načeloma posodobimo takoj, ko prejmemo nove podatke s strani odgovornih ustanov…

  • kar nekaj seznamov še pričakujemo…

 31. Vsakič, ko se objavi nov seznam, je že zaseden?! Kakšna je pot, da bi lahko obdarili otroka, ker ‘magic box’ že čaka na veselje?
  Vprašanj veliko, vaših odgovorov, pa praktično ni!
  Lp

  • To pomeni, da skoraj takoj, ko objavimo 200 otrok, ti dobijo svojega Božička. To je nekaj neverjetnega. Kar se odgovarjanja tiče… Težko je odgovoriti na morje mejlov, komentarjev in klicev ter pri tem še imeti dovolj časa, motivacije in moči za dejansko vodenje celotnega projekta. Hvala za razumevanje…

  • Lahko prosim napišete pri katerem otroku se je to zgodilo, da lahko popravimo napako, ki je nastala pri vnosu podatkov. Hvala in lep večer še naprej…

 32. Je možno urediti tako, da bi se že izbrani otrok takoj izbrisal iz seznama otrok, ki obdarovanje še rabijo? Zelo zamudno je iti skozi ves spisek, da ugotoviš, da ni več potrebe. Ne razumite me narobe…hvalabogu, da je tako, da je že vse zasedeno!!! Za nas preostale navdušence…da nas veselje ne mine, preden bo komu koristno. 😉 Pohvale, na ideji in organizaciji!

  • Žal smo odvisni od zastonj programske opreme, ki te opcije ne dopušča. Pravkar smo posodobili seznam in v prihodnjih dneh ga bomo še nekajkrat.

  • V prihodnjih dneh bomo na seznam uvrstili še vsaj 300 otrok…

  • Žal vam nadobudneža ne moremo dodeliti. Poskusite srečo v prihodnjih dneh, ko bomo seznam še kar nekajkrat posodobili…

 33. A je se kaj prostih otrok?pri pregledu seznama namrec ne najdem nikogar.ce je mozno bi darovala za otroke v Podravju,ki je v veliki socialni stiski.hvala in lp,Jasmina

  • Seznam smo ravnokar posodobili. V prihodnjih dneh pa bomo na seznam uvrstili še vsaj 300 otrok…

  • Kot smo že nekajkrat dejali, smo odvisni od zastonj programske opreme, ki te opcije ne dopušča…
   Seznam smo ravnokar posodobili. V prihodnjih dneh pa bomo na seznam uvrstili še vsaj 300 otrok…

 34. dajte prosim, tisti ki že imate enega otroka, zdaj pustiti končno, da tudi ostali pridemo do enega.. ko govorim z ljudmi, jih imajo nekateri izbrane po tri, štiri, nekateri pa ne moremo priti do nobenega!

  • Od začetka smo imeli omejitev na 3 nadobudneže, sedaj pa že več kot teden dni brzdamo Božičke in odobrimo le eno škatlo na vsakega… Upam, da boste v prihodnjih dneh, ko bomo seznam še posodabljali, le prišli do svojega malčka za obdarovanje:)

  • Ravnokar smo posodobili seznam in ga še bomo…

  • Akcija še ni zaključena. V prihodnjih dneh bomo seznam otrok še posodabljali. Žal smo odvisni od ustanov, organizacij, ki nam podatke posredujejo…

  • S katerega konca ste? Načeloma že veliko sodelujemo z omenjenimi organizacijami… pišite nam na mejl [email protected]

 35. Ju hu hu, dobili smo odarovalca. Zdaj pa me nekaj zanima. Za zbirno mesto sem napisala Maribor, ampak, ko sem pogledala je možno darilo oddat samo do 14.30 ure. Mi pa smo takrat še v Šoli oz. v sluzbi. V sredo pa sem slucajno na Ptuju in vas sprasujem ali bi bilo mozno, da oddam paket tam.Hvala in l.p

  • Najverjetneje bo naslednji teden zbirno mesto v MB kakšen dan odprto tudi v popoldanskem času. Načeloma se lahko za prevzem tudi dogovorite – 040 123 524 (Lucija)

 36. Danes sem se prijavila za tole božičkovanje in ugotovila na žalost…pardon na srečo – še so dobri ljudje…da otrok brez Božička ni…Če rabite ljudi v ozadju, sem pripravljena pomagat tudi na kak drug način, ne vem, recimo sortiranje, prevoz…
  Lep pozdrav in vse čestitke za takole delo!!

  • Pišite nam na mejl, da vas bomo dali na spisek prostovoljcev:) Hvala za pohvale in spodbudne besede. Sicer pa bomo v prihodnjih dneh spisek še posodabljali…

 37. Sem se prijavila za Božičko, pa vidim da ima že vsak otrok enega … oddala pa bi v Domžalah. Bo kak nov seznam do 12. 12. ker takrat je zadnji dan oddaje darilc 🙂 Pohvalno za prekrasen projekt, v velikih malih srčkih bo zaigralo 😀 Lep pozdrav.

 38. Pozdravljeni!

  Žal se mi je zgodila, da škatle nikakor ne bom mogla oddati v Celju, kot sem sprva mislila. Ali je možno škatlo oddati v Mariboru??

  Hvala za odgovor in lp!

 39. Živijo!
  Zelo sem vesela, da lahko tudi sama sodelujem v tej akciji saj so božični prazniki najlepši v letu, še posebej če si v krogu družine. Me pa samo zanima ali sem se pravilno prijavila, saj mi pod izbranim nadobudnežem piše, da čaka na potrditev? Lp

 40. Danes sem našla dečka Žigo iz Podravja, starega 13 let(vsaj mislim, da še nima Božička,ker je bila zraven številka 0. Naredila bom paket in ga dostavila v atelje PIKARIN, na Koroški 21.
  Akcija pa se mi zdi zelo lepa in srčna. Hvala vam!
  Zana

 41. Tudi jaz lahko samo rečem vse pohvale za tako idejo!
  Glede na to, da trenutno ne morem nikogar obdarit upam, da boste še kaj posodabljali seznam, da bom tudi jaz lahko kakšnemu otroku polepšala praznike…
  Lep pozdrav 🙂

 42. Pozdravljeni, tudi mi bi z največjim veseljem pomagali obdariti otroka a ga ni na seznamu. Smo mogoče pozni? Če potreujete prostovoljca v Kamniku pa se z veseljem pridružim in pomagam.

 43. Tisti ki se sprašujete zakaj tako dolgo traja da vam odgovorijo-postavite se v njihovo kožo, vse to je prostovoljno delo in odgovarjat na množico mailov traja, poleg vsega ostalega kar počnejo poleg. Sicer pa če nimate svojega otroka za obdarovanje, ozrite se okoli sebe, sigurno je kje v bližini kakšna družina ki si ne more privoščiti daril za otroke, napakirajte škatlo in jim nesite, čisto enostavna stvar. Verjemite, da bodo veseli.

  • Nekaj otrok smo ravnokar dodali….

 44. Tudi jaz sem se prijavila. Hčerka me je opozorila na akcijo in takoj sem se navdušila. Bom potrpežljiva in počakala, da bo spisek dopolnjen. Super zadeva in še bolj super, da je takšen odziv. Iskrene čestitke za super idejo, ki jo lahko pomagamo realizirati. Da bi le bilo več takih!
  Lep pozdrav iz Maribora

  • V glavnem meniju v rubriki ZA BOŽIČKE najdete Natisni etiketo. Izberete tisto regijo iz katere je vaš nadobudnež.

 45. Čestitke in vse pohvale za vašo akcijo! Za izbranega otroka sem že oddala darilo. Ko sem se prijavila, nisem navedla kraja, ali je to zelo pomembno? Takrat še nisem vedela,kateri kraj mi bo najbližji. Zanima pa me še, zakaj je pri nekaterih otrocih navedeno ime, pri drugih pa samo črke? Hvala in lep pozdrav!

  • Glavno, da škatla prispe na eno izmed zbirnih mest.
   Žal je včasih tako, da moramo spoštovati zakon o varovanju podatkov. V tem primeru so navedene le kratice oziroma oznake.

 46. Tudi jaz zelo pozdravljam takšno akcijo – svojega otroka sem že izbral, le še škatlo (ali dve) oddam. Sem pa opazil, da je še kar nekaj otrok “pozabljenih” in sem zato naredil seznam le-teh (od strani 10 navzgor):
  Str. 20 – 2686 – Aleš
  str. 19 – 2738 – Brendon
  str. 16 – 2820 – Ylber
  str. 11 – 2967 – Valentina ; 2968 – Darko; 2971 – Alen; 2972 – Tamara; 2978 – Tejo; 2980 – Miha;
  str. 10 – 2988 – Denis; 2989 – Žan; 2992 – P.Jožek; 2991 – Blaž; 2998 – Z.Andrej; 3004 – Z.Matej; 3007 – D.M.; 3008 – R.M.; 3010 – E.B.; 3011 – M.S.
  Morda je med mojim pisanjem in pregledovanjem že kaj ažurirano. Prav tako bi predlagal, da se – glede na to, da se akcija približuje koncu – da možnost, da se obdari 2 ali 3 otroke.
  Še enkrat – kapo dol in naj bo čimveč srečnih otrok ter vesele prihajajoče praznike vsem.

  • še vsaj enega sem izpustil:
   – 2377 Žiga
   Upam, da se tudi za njega najde kak prostovoljec.

 47. A je slučajno kakšen božiček, ki bi še mojo škatlo odnesel v zbirni center (Celje)? Sem iz okolice Žalca, lahko pripeljem tudi v Celje, imamo pa (iz objektivnih razlogov) težavo s ˝peš˝ delom dostave, do samega centra. No drugače se bomo pa potrudili, pri nas ne bo ostala 🙂

  • Mogoče je bolje, da pišete še na FB

 48. Pozdravljeni,
  jaz bi škatlo oddala do jutri 13.12. 2013 (ker sem šele izvedela za akcijo). Še gre ali nič več, glede na to, da ne morem izbrati otroka?
  Hvala

  • Stran zopet dela tako kot treba:)

 49. Sedaj sem dobila potrditev otroka iz Osrednje Slovenije, in bi si izpisala nalepko, vendar je moj tiskalnik črno beli, tako da moja nalepka ni v rdeči barvi, kot bi morala bit, ali jo lahko ustrezno sama pobarvam?

  Prosim za odgovor, ker se že zelo veselim tega, da bom mali pupi polepšala prazniek.

  Hvala za odgovor.

  • Ni problema:) Dajte mogoče kar na nalepko napisati regijo, da nam vseeno malce lažje:)

 50. Pozdravljeni,
  želela sem biti božiček punčki iz gorenjske, izbrala sem jo in vpisala kraj oddaje darila, pritisnila postani božiček in se je izpisala napaka, takoj sem želela izbrati ponovno isto punčko vendar je napisalo da je že dobila božička. A ta božiček sem jaz? Mi je vseeno uspelo izbrati? V kolikšnem času pa prejmemo email s potrdilom o izbiri, nalepko (samo tako bom vedela če je kljub javljeni napaki vseeno mene zavedlo kot božička)?

  Hvala za odgovor.
  Lp

  • Verjetno vas je nekdo prehitel. Zaenkrat nimate izbranega še nobenega nadobudneža za obdaritev. Poskusite ponovno…

 51. Spoštovani. Včeraj sem komaj izvedela da lahko obdarim otroka, sedaj pa sem zasledila, da je zadnji rok za oddajo 12.12 v Mariboru, kar pa ni bilo izvedljivo,

  Ali lahko še danes 13.12 oddam paket v Mariboru?
  Prosim, če mi nekdo odgovori, kam naj oddam paket.

  Pričakujem odgovor, hvala za razumevanje.

  • V MB lahko oddate še danes tam nekje do 12, 13h… Če ne bo šlo, potem bomo morali pa najti kakšno drugo rešitev. Pošta, kakšen vlak, bus, prevozi.org:)

  • Zdravo,
   lahko natisnete katerokoli etiketo ali pa uporabite navaden list papirja. Važno je, da je razvidna številka, starost in spol otroka 🙂

  • Pojdite v rubriko ZA BOŽIČKE, ki se nahaja v glavnem (zgornjem) meniju. Tam kliknite na “seznam otrok”.

 52. Hej,

  mene in fanta zanima kaj je s starostjo otrok, 0 let, 23 ali celo 35 let izgleda sumljivo, kot da je to napaka 🙂 Raje preverim, kot pa da nakupim darila neprimerna starosti 🙂

  Hvala za odgovor 🙂

  • Pozdravljeni!

   V teh primerih gre za osebe s posebnimi potrebami, dostikrat z motnjami v razvoju, tako da smo jih vseeno in predvsem upravičeno uvrstili na seznam.

  • Sporočilce seveda lahko dodate. Mi ustrezne ustanove in starše opozorimo na to, da škatle utegnejo vsebovati sporočilca ter da jih lahko po lastni presoji odstranijo. Predvsem, če se starši odločijo darilca dati pod smrek’co v svojem imenu ali pa če gre za otroke, ki še verjamejo v čarobne može.

 53. Letos prvič sodelujeva z 9 let staro hčerko Živo, ona je izbrala otroka, ona bo izbrala darila in skupaj bova odnesli škatlo na zbirno mesto. Upam da pride srečno do cilja. Nama je že toplo pri srčku <<3

  • Ker želimo sodelovanje omogočiti tudi čim večjemu številu Božičkov. Poleg tega smo tekom let opazili, da nekateri Božički, ki si izberejo po več nadobudnežev, škatle pripravijo malce bol pomanjkljivo (katere moramo nato mi dopolniti), zato raje vidimo, da si izberete manj otrok in za te pripravite super darilce.

 54. Bravo, bravo in še 1x bravo za idejo!!!
  Še vprašanje: Ali lahko dodam družabno igro, ki je večja od škatle za čevlje in jo zavito pritrdim pod škatlo? Lahko jo tudi malo transparento ovijem, da se vidi kaj vsebuje paket….lahko tudi tako, da se da odpret?!?
  Hvala in lep pozdrav, Karmen

  • Škatlo lahko nekako pritrdite na darilce. Za vsak slučaj dajte etiketo tudi na družabno igro.

 55. Pozdravljeni,

  že dva dni je odkar sem izbrala nadobudneža za obdarovanje. pa še vedno nisem prejela potrdilnega elektronskega sporočila.Mi lahko pomagate? Ne želim si, da bi otrok ostal brez darila.

  • Če v rubriki ZA BOŽIČKE, MOJI NADOBUDNEŽI nimate navedenega nobenega otroka pomeni, da izbirnega postopka niste izvedli do konca. Poskusite še enkrat. Ob izbiri morate navesti še zbirno mesto in nato vse skupaj potrditi.

  • Zato, ker ste malce pozni:)

  • Hvala za informacijo. Smo takoj preverili in ugotovili, da so nas pozabili obvestiti, da se bo otvoritev zaradi tehničnih težav malce prestavila

 56. Živjo. Super ideja in super odziv vseh. Sama sem ravnokar želela izbrati svojega otročka, pa ga žal ne najdem. Je še kje kdo, ki bi si želel darilca? Hvala za odgovor.

  • V prihodnjih dneh bomo seznam še posodobili…

  • Seznam bomo posodobili po vsej verjetnosti 1. decembra. V prihodnje pa vseeno prvo izberite otroka in šele nato pripravite darilce…

 57. Pozdravljeni! Darilo sem ta teden oddala v Lumpi parku, vendar na darilu ni etikete z imenom. Ali obstaja možnost, da jo dodate vi, da pride paket v prave roke in Ivan ne ostane brez darila? Hvala

  • Žal v vsej poplavi daril ne bomo vedeli, katero darilo je za Ivana. Tukaj gre za tisoče škatel! V kolikor imate možnost, se vrnite na zbirno mesto, poiščite škatlo in nalepite izpolnjeno etiketo. Mi bomo vsekakor poskrbeli, da ne bo ostal brez darila, saj stojimo za tem, da obdarimo vse otroke z Božičkovega seznama, pa četudi to pomeni, da moramo sami pripraviti darilce in pri tem seči v svoj žep.

  • Seveda je lahko tudi darilna škatla:)

  • Trenutno imajo vsi otroci svojega Božička. Seznam otrok bomo posodobili jutr zvečer in našli ga boste pod rubriko ZA BOŽIČKE.

 58. Jaz pa si v osnovi sploh želim, da na ta seznam ne bi bilo potrebno dodati nobenega otroka več.
  Solze imam v očeh…
  Tudi sama sem očitno zvedela malce prepozno za tole akcijo. Pa naslednje leto. Sem pa tudi pripravljena pomagati v kakršnikoli drugi obliki pomoči….če rabite 🙂

 59. Pozdravljeni! Tudi sama bi rada podarila škatlo, a nikjer na strani ne najdem otroke, ki bi škatlo prejeli. Ali je še kakšen otrok, oziroma kje na strani jih lahko najdem. Hvala za odgovor, lp

  • Trenutno imajo vsi otroci svojega Božička. Seznam bomo še zadnjič posodobili danes (petek) v večernih urah.

  • Pozdravljeni! Sprva se morate registrirati, nato pa boste po mejlu prejeli vse nadaljnje informacije. Lp

  • Če ste se pravilno registriral, bi do sedaj že morali prejeti avtomatsko povratno sporočilo. Poglejte, če ni morda sporočilo končalo med vsiljeno pošto (spam). Čisto mogoče je tudi, da postopka izbire niste izvedli do konca (pojdite v rubriko ZA BOŽIČKE in nato moji nadobudneži, da preverite). V kolikor vam ne bo uspelo odpraviti težave, nam pišite na [email protected]

 60. Pozdravljeni, nisem zasledila, ali lahko podarimo tudi unikatno delo kot npr. šivano igračko, torbico… namreč, sem ustvarjalka (šivam tekstilne igrače) in bi z veseljem podarila kakšno svojo stvaritev. Smo omejeni pri tem? Mora biti vse kupljeno ali lahko tudi izdelano kot unikatno delo? Hvala za odgovor. Lep večer vsem božičkom 😉

  • Seveda lahko podarite tudi kakšno svojo stvaritev:)

 61. Izbrala sem si deklico. Čakam na potrditev. Želela bi izbrati še fanta – pa ne morem več na seznam otrok. Zanima me tudi, kako to, da so med otroki za obdaritev tudi 20 letniki?
  Lep pozdrav, Tjaša

 62. Pozdravljeni. Izbrali smo fantka, dobili potrditev, sedaj pa bi radi obdarili še eno deklico, pa ne moremo več odpreti seznama. Vsak lahko obdari samo enega otroka? hvala za odgovor. lp, Ana

  • Na seznamu je zaenkrat še več kot 1000 otrok in po vsej verjetnosti ga ne bomo več kaj prida dopolnjevali.

   Lp,

   Savina

 63. Pozdravljeni.
  Sem zelo presenečena, ker so na seznamu le otroci, ki so že polnoletni ali najstniki. Sistem mi ne ponudi otrok mlajših od deset let. Polnoletnih fantov in punc se mi ne zdi smiselno obdarovati. Radi bi obdarili predšolskega otroka, ki (še) verjame v Božička.
  Prosim za komentar. Hvala LP.

  • Pozdravljeni!

   Seznam otrok je bil objavljen 15. novembra in večina otrok (več kot 7000) je v tem času že dobila svojega Božička. Žal je tako, da veliko Božičkov razmišlja podobno kot vi in si raje izbere mlajše otroke. Verjamem, da je vsak od nas rad obdarjen, ne glede na starost. Jaz sem že krepko čez trideset pa še vedno kot otrok cefram papir na Božični večer:) Zato se na našem seznamu najdejo tudi tisti malce starejši. Tudi če so že prenehali verjeti v dobre može, jim vseeno poskušamo vsaj za en dan narisati nasmeh na obraz in poskrbeti za magičnost, ki jo prinašajo praznični dnevi.

   Za več informacij pa obiščite zavihek Pogosta vprašanja.

   Lep dan še naprej, Savina

 64. Pozdravljeni!
  Dečku bi želela podariti žogo, pa ne vem ali bi podarila napihnjeno (in temu primerno v večji škatli) in ali prazno?
  Pa še, pozabila sem katero zbirno mesto sem označila, kje bi lahko preverila izbrano?

  • Pozdravljeni! Za zbirno mesto ni problem…odnesite pač v najbližjega. Lahko uporabite tudi malce večjo škatlo, če boste podarili že “game ready” žogo. Lp, Savina

 65. Tudi jaz sem presenečena nad starostjo. Res je, da smo morda vedno v duši otroci a ko gre za dedka mraz a 28 letni mladenič pa ja no pač ne gre.

  Vsekakor je zamisel odlična a neki starostni mejnik bi moral biti.

  Pozdravljeni!

  • Pozdravljeni!

   Dejstvo je, da ste že malce pozni:)

   Glede 28 letnega mladeniča vam bo kar skopirala odgovor iz zavihka “Pogosta vprašanja”: V teh primerih gre za osebe s posebnimi potrebami, dostikrat z motnjami v razvoju, tako da smo jih vseeno in predvsem upravičeno uvrstili na seznam.

   Drugače pa je naša starostna omejitev 1-18 let.

   Lep večer še naprej…

   Savina

  • Pozdravljeni! Seznam otrok je bil objavljen 15. novembra in očitno so že vse punčke s seznama dobile svojega Božička. Lp, Savina

 66. Lep pozdrav! Imam manjso dilemo za katero potrebujem vaso pomoc. Za svojega obdarovanca sem kupila druzabno igro z elementom, ki deluje na baterije. Spregledala sem, da na sezamu prepovedi so tudi le-te oz. take igrace. Igra se lahko vseeno igra tudi brez tega, a vseeno ne vem ali smem otroku podarit doticno igro.

  • Pozdravljeni! Ni problema, v škatlo lahko dodate tudi igračo na baterije. Lep dan, Savina

 67. Pozdravljeni,

  24.11.2016 sem se registrirala na vaši spletni strani in sem izbrala nadobudneža za katerega bom pripravila škatlo,

  ampak do sedaj še nisem prejela potrdila o izbiri otroka.

  Prosim za odgovor.

  Lp

  • Potrdilo smo vam psoredovali še enkrat. Pogeljet tudi med vsiljeno pošto.

   Lep pozdrav

 68. Živjo,
  kdaj se letos začne akcija? Ali se je treba na novo prijaviti? Ali boste obvečali preko e-pošte, ko boste spet začeli zbirno akcijo?

  Lep pozdrav!

  Dimitrij

  • Akcija se je pričela in registrirate se lahko z dosedanjimi podatki.

  • Seznam bo objavljen še ta teden.

 69. Pozdravljeni

  Letos ste bolj neaktivni preko maila? Poslala sem vam mail, in pa tudi vem da ene dve družini. Drugače bi pa samo nekaj svetovala. Tudi socilana ustanova ni to to. Ponavadi najbolj nasrkajo ljudje ki tega nimajo. Oziroma otroci. Ker je vse vezano na “prikazan” dohodek. In to ni realno. Tisti, ki pa ne skrivajo pa nikakor ne morajo dobiti pomoči zaradi kriterijev.Vso srečo vam želim, in čim več uspehov. Vam pridem letos pomagati pri pakiranju ko boste imeli ❤❤❤ Srečno

  • Se zavedamo vsek lukenj v sistemu in tudi vseh zavb s katerimi so ljudje namazani:) To vzamemo kot nujno zlo, da dosežemo tiste, ki so pomoči zares potrebni. Letos imamo pravo poplavo mejlov in še nismo prišli do predlogov. Kot vsako leto, bomo po vsej verjetnosti tudi te nadobudneže uvrstili na seznam. Zanekrat še nismo nikogar zavrnili. Ne sodelujemo zgolj s centri za socialno delo, vendar z vsemi mogočimi društvi, zavodi, šolami, vrtci, ki so v stiku z stisko ljudi. Vsako leto pa na seznam uvrstimo vsaj 60 družin na predlog sosedov, znancev, tujcev, ki so priča zagati v kateri so se znašli. Super, potem se vidimo v skladišču:) Lep večer

 70. Pozdravljeni,
  letos sem dobila otroka s posebnimi potrebami. zanima me, ali lahko kje izvem kakšne potrebe ima otrok, da temu prilagodim darilo.
  Lep pozdrav

  • Pozdravljeni!

   Vsako leto apeliramo na ustanove, da naj nam posredujejo dodatne informacije o otrocih še posebej, če gre za otroke s posebnimi potrebami. Žal tega ne storijo vedno. V kolikor bi te info imeli, bi se vam izpisale ob izbiri otroka.

   Hvala za razumevanje in lep dan,

 71. Pozdravljeni, sem vodnica malim tabornikom in slogan katerega se držimo je Ustvarjamo boljši svet! Svoje mlajše tabornike želim naučiti, da je potrebno pomagati drugim in da se brezpogojna pomoč ceni. Zaenkrat so navdušeni nad idejo, da postanemo mali Božički, ampak sem opazila, da so vsi otroci že oddani. Zanima me, kdaj bo seznam posodobljen.
  lp

Dodaj odgovor