2013

V letu 2013 smo s skupnimi močmi narisali več kot 3.721 nasmehov:) To je nekaj neverjetnega!

BZ1D-2.0_pictochart-II

V zadnjih desetih dneh lanskega leta smo naredili vse kar je v naši moči in poskrbeli, da je velika večina darilc prišla v prave roke. Prevozili smo nekaj tisoč kilometrov, prehodili nešteto stopnic, preložili na tisoče škatel…kar se je izkazalo za vse prej kot lahko opravilo. Vendar je bilo vredno! Povsod so nas spremljali nasmejani obrazi.

Več kot očitno je, da se projekt ni dotaknil le tistih najmlajših, zaradi katerih seveda vse to počnemo, temveč tudi vseh, ki so kakorkoli prišli v stik z njim. Zbirna mesta so širila projekt v svojih okrajih in z veseljem opazovala odziv, ko so kupi škatel vztrajno rastli. Odgovorni na Centrih za socialno delo, osnovnih šolah in ostalih inštitucijah, ki so se letos prvič srečali z našim projektom, so ganjeni opazovali skrbno pripravljena darila in poročali o veselju otrok in hvaležnosti staršev.

Počnemo nekaj lepega, srčnega in ne bomo se ustavili. Majhne škatle so povezale družine, prijatelje, ekipe, celotne kolektive. Tako malo je treba:) Svet je naš in z vso pravico soustvarjamo boljši jutri! En dan v letu smo Božički, preostalih 364 dni pa se goreče borimo, da tovrstni projekti v prihodnje ne bi bili potrebni.

Nekaj utrinkov lanskega projekta si lahko ogledate na tej povezavi